– QX december är ute nu!


Fröken Frimans favoriter
På juldagen är det äntligen dags för fortsättningen av Fröken Frimans krig. SVT-serien som tog oss med storm julen 2013 då den berättade om ett gäng starka kvinnor som startade ett livsmedelkooperativ tillsammans. Nu kommer säsong två och en kärlekshistoria mellan två kvinnor är i fokus. QX har träffat Sofia Ledarp och Ellen Jelinek som spelar paret Kinna och Tomasine.

Nominera till QX Gaygala 2016
Nu är det dags att börja nominera till galan som äger rum på Cirkus den 8 februari. Vem var din favvo i år?

Fire Island – Gayparadiset utanför New York
Här finns inga vägar, bara sand och trädäck. Och enda sättet att ta sig hit är med båt. Men varje sommar vallfärdrar tusentals homosexuella hit från hela världen – välkommen till det klassiska homoparadiset utanför New York – Fire Island. QX Anders Öhrman har varit där.

Queen Christina har satt Stockholm på gaykartan
Hon kallas Queen Christina av många tunga gayjournalister runt om i världen. Och hon har blivit nominerad till Årets hetero på Gaygalan. Under sina tio år med Stockholm Gay & Lesbian Network har Christina Guggenberger satt Stockholm på gaykartan och fått utländska turister att strömma hit.

Erotiska lekar med Folkhammar
En termin på ett läroverk med bara bögar. En kontrollerande magister som utövar sexuella lekar med killen alla vill ha. Kristofer Folkhammars hyllade Magisterlekarna beskrivs som en ”sodomitisk melodram”,

Margaret Cho
I början av december besöker flatfavoriten Stockholm och Umeå. För QX berättar hon om de efterhängsna fansen och Sex & The City-rollen.

Fernandos fyrbenta poeter
Fernando Molin har aldrig läst en hel bok i hela sitt liv och har läs och skrivsvårigheter. Trots detta berättar han för oss om sin planerade barnboksserie i nio delar, Fyrbenta poeter.

Dessutom recenserar vi Adeles nya succéplatta, träffar en gammal Idol-favorit och tipsar om 27 julklappar som räddar julen! Detta och mycket mer i QX december!