Hösten är här och QX oktobernummer är ett riktigt matigt nummer, bokstavligt talat. Här är lite ur innehållet.

Ellen Krauss och hennes Romeo
Den 4 oktober släpper Ellen Krauss sitt andra album, ”Romeo”. QX träffade Ellen för att snacka om nya plattan, sommarprat, celibat – och att kasta ut konsekvenstänk.

Isaks bästa hottills
Nysläppta albumet ”Truly Yours, Isak” är Isak Danielsons mest personliga hittills. Det berättar om hur han blev kär i en kille som han höll ihop med i två år och hur det sen tog slut.

Guo goes curry
Matkreatören Jimmy Guo släpper en ny bok, Curry, innehållande ett 50-tal recept på allt från klassiker som Chicken Tikka Masala till exotiska rätter som rendang och lankesisk krabbcurry.

Jorden runt på sju matställen i Malmö
Vi hoppade italiensk pasta, spanska tapas och thaigrytor och vidgade istället vyerna i Sveriges mest metropolitiska matmecka: Malmö. QX Ronny Larsson tipsar om sju favoriter!

En hockeymålvakt kommer ut
Hockeymålvakten Kevin Lindskoug önskar sig egentligen bara två saker, han vill fortsätta jobba med hockey och därmed kunna förändra machokulturen inom sporten. Och så vill han kunna vara sig själv. Alltid.

Singeldejt med Magnus Carlsson
Den 27 september är det premiär för Magnus Carlssons jubileumsshow It´s My Party. Magnus firar 30 år på scenen och fyller samtidigt 50 och det gör han med en ny show – en ”kusin” till succéshowen Från Barbados till Gamla stan.
”Nu blir det mer livefeeling: ett stort liveband med blås, kör och dans och en jäkligt snygg scenshow”.
Såklart är hitsen med även denna gång och han har också plockat in en och annan hyllning till andra artister, bortglömda pärlor från karriären och de hits som inte fick plats i förra showen. För att fira Magnus 50/30 bad vi honom kommentera sin digra skörd av singlar.
Ja, i alla fall några av dem.

”Det är ett stort ansvar att ta sig rätten att skriva om någon annans liv”
Nu är tredje och sista delen ute i Mian Lodalens trilogi. Först kom Lisa och Lilly, sen Lesbiska Ligan – nu är Dansaren och demonerna här!

Vilket är ditt bästa husvin?
Nu när hösten står för dörren bad vi några hbtq-personer att ge oss tips på ett bra rödvin. Vilket är deras bästa ”husvin” som de gärna köper. Enda kravet var att det skulle kunna gå att köpa eller beställa på Systembolaget.

Dessutom: Mian Lodalens krönika, vi recenserar Joker och Jag är kvinna, vi ställer frågor högt och lågt till Björta, checkar in på nya Villa Dahlia och har vimlat på månadens största fester och premiärer.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.