QX september betyder traditionsenligt att vi listar allt skoj som händer i höst –  så även i år. Och här är lite ur innehållet!

Det kunde varit Nicklas
Nicklas Hillberg gillar att sy, måla och dansa till Abba. Han är ett stort fan av Pernilla Wahlgren och är störtförälskad i sin ”pojkvän” Martin Stenmarck. Ni känner igen honom från Glada Hudik-teatern. Nu är han aktuell med dokumentärfilmen ”Det kunde varit vi” om hur det var att leva med en funktionsvariation förr i tiden. QX möter upp tv-personligheten.

43 saker att se fram emot i höst
Heja hösten! QX listar 43 saker som gör att vi lättare kan släppa sommar, sol och semester. Här är det mesta av det bästa regnbågsrelaterade ni har att se fram emot i höst – som Ellen Krauss, Joker, Roxette-musikalen, Mian Lodalens sista bok, Bianca Del Rio, nypremiär på hyllade Arv, Allt för Sverige, Så Mycket bättre, Stjärnorna på slottet, Breathless, Sissela Kyle…  och mycket mycket mer!

En pionjär lämnar in
Den 1 januari i år blev Estland först i Baltikum att legalisera samkönade äktenskap. Tallink Silja Lines VD i Sverige, Ats Joorits äktenskap var det första samkönade att erkännas i Estland, och hans envishet kom att spela en viktig roll i utvecklingen för HBTQ+personer i Estland. Nu lämnar han företaget och ska fortsätta att fullfölja sina drömmar.

Estand 12 points
QX Ronny Larsson åkte till Estland för att fira Pride i landets andra stad, Tartu, och detta är vad han tog med sig efter att ha kryssat med Tallink Siljas Baltic Queen över till Tallinn och sedan åkt buss fram och tillbaka till Tartu.

Alla blickar på Frida
Frida Modén Treichl spelar huvudrollen som Bobbie i musikalen ”Company” på Kulturhuset Stadsteatern, och den 19 augusti släppte hon debutalbumet Above All This med musiken från soloföreställningen ”Above all this, I wish…”.

Youtube-stjärnan: ”Jag har alltid gillat tjejer”
Lovisa ”Laki” Karlsson är en av Sveriges mest omtyckta influencers med hundratusentals följare på sociala medier. I en intervju med QX öppnar hon upp sig om Youtube-karriären, sin sexualitet, dejtinglivet och varför hon älskar att jobba inom hemtjänsten.

Harris vs Trump – hur går det i valet i USA?
Den 5 november är det val i USA. Blir det demokraternas Kamala Harris eller republikanernas Donald Trump som blir USAs nästa president? Vi kollade läget med Sveriges radios USA-korrespondent Roger Wilson och TV4s USA-korrespondent Tomas Kvarnkullen.

Valdemars succé som Gessle
21-åriga Halmstadsonen Valdemar Wahlbeck har i sommar gjort succé i rollen som Per Gessle i filmen om bandets genombrott. Sommartider berättar inte hundraprocentigt Halmstadsbandets story rakt av, utan är mer en filmisk version av hur bandet bildats och hur de tidiga hitsen kom till.

Dessutom:
Daniel S. Ogaldes krönika om att vi måste prata om ålderdomen, Ellen Krauss favoriter, QX Checkar in, musik, film och så gästkrönikören Annika Bouvin som skriver: ”Det är synd att jag har en så bra man. Tänk om man finge vara flata istället, vilken uppgradering!”…

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.