Boys in the Band – Oss Pojkar Emellan
QX är först med att berätta om vilka som ingår i den svenska uppsätten av den klassiska pjäsen Boys In The Band, Oss Pojkar Emellan. Edward af Sillén regisserar och Calle Norlén översätter manus när ett gäng heta HBTQ+skådisar antar roller på Cirkus våren 2025. QX Anders Öhrman har träffat skådisarna.

Patricia
QX har blickat tillbaka på över 30 år av regnbågsfärgade fester ombord på båten som genom åren spelat en roll i Andra Världskriget och tjänstgjort för det brittiska hovet. Vad är det som gjort att ”fjolljollen” fortfarande lockar HBTQ+publiken, vad är ”Mimmi i Schlagerbarens” favoritlåt från tiden på Patricia, och kunde verkligen Babsan öppna en champagneflaska med rumpan? Allt och lite till om båten vi alla älskar.

Laszlo & Hubert
Den ene är känd restaurangentreprenör, den andre hjärnkirurg, och båda kommer från Ungern. Nu bor paret som blev omskrivet i hela världen strax utanför Örebro med sin lilla dotter. I QX berättar de om omslaget som fick ett stort genomslag, och varför de gillar Sverige så mycket.

Flatuttryck
QX Isabelle Hed har djupdykt i en djungel av uttryck som rör vårt lesbiska community.

Boys on the Side
Vi snackar med fyra snubbar om att varken vara top, bottom eller vers. De är ”side”…

Festerna under Stockholm Pride
Vi listar som vanligt alla fester under årets hetaste festvecka.

Pernilla & popen
Wahlgrenskan äger på Skansen under Allsången. Men QX tycker att det skrivs alldeles för lite om hennes grymma popkarriär. Vi har blickat tillbaka på singlarna, snackisarna och om hon egentligen kunnat bli en svensk Kylie.

Dessutom har vi träffat bokaktuella Lee Christiernsen, pratat med gaygrabbarna i ”ABBA-kören”, besökt Jerrys stuga, pratat med Admira Thunderpussy om Pride-showen, och blickat tillbaka på QX succéserie Pride i Vardagen.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.