Happy Jävla Pride!
Den 31 juli drar Stockholm Pride igång, samma dag har tv-serien ”Happy Jävla Pride” premiär på TV4 Play. ”Jag önskar att den här serien fanns när jag själv hade funderingar på vem jag var och vad jag gillade”, säger Oscar Wallgren som har huvudrollen i serien.

Emma från Svenska Truckers: ”Det är tack vare pappa jag gillar tjejer”
Att spana in brudar ligger i hennes DNA. Att köra lastbil likaså. I Viaplays realityserie Svenska Truckers delar Emma Berglund med sig av sin “komma ut” historia. QX tar ett snack med yrkesföraren.

Johan Ehn ger ut boken ”Den Sovande ”som handlar om omvändelseförsök:
Varför hamnar vissa personer i klorna på sekter? Hur är det att som homosexuell utsättas för omvändelseterapi? Detta är bara ett par av de frågeställningar Johan Ehns nya roman ”Den sovande” ger en inblick i. Den är samtidigt ett starkt inlägg i debatten om kriminalisering av omvändelseförsök, och en fin berättelse om vänskapsrelationer och att finna den stora kärleken. Bitvis också en riktig nagelbitare.

Dags för Malmö Pride
”16-åriga Lo Lill sjunger Pridelåten”- Under fyra dagar kommer Malmö återigen pyntas med regnbågar över stan då det är dags för Malmö Pride.

Lou, Jonny och Pierre – fyra hbtq-profiler i Malmö
I juli är det dags för Malmö att fira Pride. QX har pratat med tre Malmöprofiler om klubblivets dagsform, Prideminnen och drömmar.

Michael är ny ordförande för Stockholm Pride
Han kom hit som 20-årig utbytesstudent från Polen och skulle stanna i ett halvår, men så blev han kär i en kille och blev kvar. Idag 16 år senare är Michal Budryk ordförande för Stockholm Pride.

Dags för Stockholm Pride
QX har kollat in vad som redan nu är klart till Stockholm Pride, från artister på scenen, paraden och maten i PridePark till PrideHouse och årets Pridelåt…

Army of Lovers inta scenern igen
Den 6 juli står Army of Lovers åter på scenen. Kärleksarmén med Alexander Bard, Jean Pierre Barda och Dominika Peczynski intar Vi som älskar 90 & 00-talet på Gärdet i Stockholm, för att sedan sprida sin episka pop i Göteborg den 13 juli och i Malmö den 27 juli (och ett par ytterligare gig i Danmark).

Åh, Arhus!
Danmark är det resmål flest svenskar reste till under 2022, men det är dags att blicka bortom sköna Köpenhamn. Århus är landets näst största stad och ligger på mellersta Jyllands östkust, vid Århusbukten av Kattegatt. Det tar med tåg omkring tre timmar att ta sig från Centralstationen i Köpenhamn till Århus, och det är en mysig tågtur med vackra vyer längs vägen. Staden var Europas Kulturhuvudstad 2017, vilket fick den att blomma ut ännu lite mer.

Dessutom: Victoria Silvstedt är tillbaka på popscenen, Mian Lodalen uppmanar alla att krama en främling i sommar, QX checkar in och vi tar tempen på Endigo!

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.