I samband med att den nya könstillhörighetslagen debatterades i riksdagen, i tidningsartiklar och insändare skruvades tonläget i Sverige upp. Skräckscenarier målades upp och polariseringen i samhället blev tydlig. QX har därför valt att samla sju kända och inflytelserika svenska transpersoner i olika åldrar för att höra hur de ser på attityden i samhället, på den nya lagen och på livet i stort. Alla samlades exklusivt för en bild tagen av hyllade mästerfotografen och konstnären Elisabeth Ohlson.

Här är allt om QX juni:

  • Transhjältar – möt Tone, Lee, Lina, Aaron, Lo Lill, Filippa och Loui. Sju fantastiska förebilder pratar om attityder, livet som trans och den nya lagen och vad den innebär. Ikoniska fotografen Elisabeth Ohlson har plåtat dem.
  • Lernberger Stafsing – den stilmedvetna duon Mattias Stafsing och Patrik Lernberger startade ett företag när de såg ett tomrum på en marknad de är väl bekanta med.
  • Det är 40 år sedan den första svensken dog i aids. Bodil Sjöström har skrivit om de mörka åren i en ny bok.
  • Malin Björk har varit vår röst i Europaparlamentet under många år. Nu slutar hon. QX har träffat en driven kämpe som nu tackar för sig.
  • Tomas Tobé – är delegationsledare för Moderaterna i Europaparlamentet. QX har träffat mannen som 2008 utsågs till Årets Homo på QX-galan.
  • West Pride – för 17:e gången arrangeras West Pride i Göteborg och festivalen startar den 10 juni och pågår till den 16 juni. QX har kollen på det mesta som händer dessa dagar.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.