Ladda ner QX juli 2011 som PDF här

Kyss mig
Den här månaden har längfilmen ”Kyss mig” premiär. Filmen om hur den till synes straighta Mia faller för lesbiska Frida är årets filmhändelse. Så självklart har QX samlat filmens fantastiska fyra.

Kungarna av Kungsan
Den 1 augusti intar Stockholm Pride Kungsträdgården i Stockholm. Magnus Ask och Magnus Lindner är killarna som fått förtroendet att anordna en öppen pridefestival – som är gratis för alla.

Anna & Kjell invigningstalar
Pride går tillbaka till rötterna: årets invigningstalare var båda med och sådde fröet till festivalen för 40 år sedan.

Artisterna på Pride
Årets upplaga av Stockholm Pride skiljer sig en hel del från tidigare år. De bekanta namnen saknas, men istället är det många fler öppna artister på scenerna.

Med båt till Helsingfors
I slutet av juni är det dags för Helsinki Pride 2011. QX har besökt staden på andra sidan Östersjön för att kolla läget.

Jens Lapidus
I Jens Lapidus böcker kan en kriminell var god och en polis kan vara ond. Det är inget nytt. Men i hans senaste bok kan en råbarkad gangster och en snut även vara bögar – och bli tillsammans.

Dessutom: Sara Lövestam om de lesbiska männen, Roger Wilson om sitt liv som film, Qruiserkillen Per, Jessica Landström på väg till VM, Beyonces nya album, Beginners – ny film med gaytema samt vimmel från förhandsvisningen av Kyss mig.