Ladda ner QX maj 2011 som PDF

Bröllopstankar
Mira och Micaela träffades på Qruiser för ett och ett halvt år sedan. I vintras friade Mira och i sommar ska de gifta sig. ”Det känns overkligt” säger Micaela, ”jag som alltid sagt att jag aldrig ska gifta mig”.

Sverige har fått ett rugbylag med gaykillar
Är du gay? Gillar du rugby? Då kan det här vara något för dig. Sverige har nämligen fått sitt första rugbylag med gaykillar. Men det är så nytt att de inte ens har något namn. Men laget har redan haft sitt fösta träningspass.

Tre världsmedborgare
Anna, Jonas och Anders. Tre rätt osvenska svenskar med blick för utlandet.

Hur går det för Sverige i Eurovision Song Contest?
I maj är det äntligen dags för Europa att drabba samman i årets Eurovision Song Contest. QX schlagerexpert Ronny Larsson samlade ett gäng bögar i Göteborg för att sia om utgången.

Lesbiska San Francisco
I San Francisco är man inte gay. Där är man bara människa.
Magda Gad åkte dit för att kolla in flatlivet – och upptäckte att det finns överallt.

Ola Rapace
I maj sätter Stockholms Stadsteater upp ”Angels in America” som utspelar sig under aidsepidemin i New York på 80-talet. Ola Rapace spelar huvudrollen.

Mad in Madrid
Madrid Pride sägs vara världens bästa Pride. QX for dit för att kolla läget och åkte med i paraden, hängde på Mr Gay Spain-festen, trängdes i gränderna i Chueca och såg Kylie uppträda. Chansen är stor att vi kommer tillbaka.

Kärlek som håller
Hur får man ett förhållande att hålla? Vi har träffat tre par som varit ihop i en oändligt massa år.

Hetaste gaydestinationerna
Vilka är årets destinationer att upptäcka som gayresenär? Om man frågar utställarna på ”Internationale Turismus Börse”, Berlins stora resemässa, blir svaret: Tel Aviv, Santiago – och i princip hela USA.