Niklas är Tom of Finlands våta dröm
I filmen om Tom of Finlands, det vill säga den finländske konstnären Touko Laaksonens, liv spelar Niklas Hogner den lilla men helt centrala rollen som ”idealmannen” Kake. Niklas, som är före detta elitkonståkare, bor sedan snart ett år i London där han undervisar i just konståkning. QX ringde upp honom inför Sverige-premiären på Tom of Finland-filmen den 3 mars.

Tom of Finland-special
I samband med premiären av filmen Tom of Finland har vi prata med Ville, som har en roll i den finska musikalen Tom of Finland och så reder vi ut historien bakom Tom of Finland,

Tegan & Sara – 20 år i flatornas hjärtan
Hur tar man lättast reda på om tjejen vid baren är lesbisk? Fråga henne vilket som är hennes favorit Tegan and Sara-album. Svarar hon med en albumtitel så är hon definitivt flata.

Killen som klev in i en taxi – och kom ut
Vad vet du om Philip Botström? Förmodligen känner du honom som SSU-ordföranden som åkte taxi från Sälen till Stockholm för 7900 kronor. En maffig nota som hade räckt till både flyg och en veckas fyrstjärnigt boende på den grekiska gayfavoriten Mykonos. Men han är också en blyg bög från bruksorten Filipstad. QX har träffat Philip för att prata taxi, mediedrev och att komma ut i en småstad.

Kung Kristina
Den omåttligt begåvade Aleksa Lundberg spelar drottning Kristina i pjäsen Kung Kristina på ett sätt som aldrig gjorts förut.
”I vår pjäs ger vi Kristina det han förtjänade, och vi påstår att Kristina var en transman”, säger Aleksa Lundberg till QX.

Träning/Må bra-special
QX hittar formen efter vinterns frossande och testar powerbars, får tips om träning av en äkta Gladiator, och pratar EKO-mat med Jonas Sandström.

Franke fixar formen
Vi pratar träning med hunkige PT:n Franke

Dessutom har vi sett Tom of Finland-filmen, pratat om nya HBTQ-podden Regnbågsliv och pratat med vår vän Lisa Ekdahl.