Ladda ner QX januari som PDF

Gaygalan 2010
Tusentals nominerinsgförslag har under de senaste veckorna ramlat in till QX mail. Nu har vi räknat rösterna och presenterar de som fått flest röster i respektive kategori. Här hittar vi bland annat ett par finska systrar, vampyrer, en svensk hollywoodfru, en före detta friidrottare, en idol, en operasångre och en norsk gjut.
Gaygalan hålls på Cirkus i Stockholm, måndag den 1 febrauri.

Lee Daniels
”Kalla mig pryd men jag tycker det känns lite märkligt när någon vill göra en intervju nerbäddad”. Roger Wilson har träffat regissören till hyllade filmen Precious.

19 frågor till Kayo
Kayo har glittrat på scenen i 30 år. Nu hjälper hon andra att glittra.

Petra Mede gör Gaygalan
Hon är tillbaka. Hon är laddad. Petra Mede är konferencieren som ingen glömde.

Mark är bögen i Westlife
Sist Mark Feehily i Westlife var i Sverige var han inte redo för en intervju om gaybiten, men nu är det fritt fram för mig att på tu man hand  ta reda på lite mer om pojkbandsmedlemmen som kom ut som bög 2005.

En svensk mästare hoppar ut
I november kom friidrottaren Peter Häggström, 33, ut som homosexuell. 
Det blev stora rubriker i både dags- och kvällspress. Nu är han nominerad till 
Årets Homo/bi på QX Gaygala i februari. 

Peking – mer än fyra små rätter
Faktum är att jag aldrig ens sett ”Fyra små rätter”, än mindre blivit serverad, detta förmodligen västerländska påhitt någonstans i Kina. Men god mat finns det gott om, och myten om att det bara äts hundar och katter här slår man snabbt hål på, trots att konsistensen på vissa rätter ibland får en att fundera på innehållet.

En stor stark bög
Idrotten har lärt Jari Ketola massor med bra saker. Men den lärde honom också att ljuga. Och det har han fortsatt med. Fram till nu. 

Eddie Izzard
Eddie Izzard är en av humorns absoluta världsstjärnor. Ändå handlar nästan alla intervjuer om att han är transvestit. Denna är inget undantag.

Dessutom: Vi har sett filmen Precious och är lyriska, lyssnat på Adam Lamberts nya album och diggar det. Vi träffar en fattig miljonär, låter Miss och Mr Gay visa upp vinterns snyggaste träningströjor, Sara Lövestam skrive rom könsorgan som hamnat rätt medan Roger Wilson ställer sig frågan om Helena Bergström är den ledande queerfilmaren i Sverige idag…