Ladda ner QX Maj 2009

Nu gifter vi oss.
Den 1 maj införs den könsneutrala äktenskapslagstiftningen i Sverige. QX firar det med ett bröllopsspecial och träffar blivande bröllopspar och par som redan gift sig. Dessutom tipsar vi om bra bröllopsplatser. Och vad är det egentligen för skillnad mellan partnerskap och könsneutralt äktenskap?

Underbara Johanna
Hennes privata jag ser hetero ut. Hennes rollfigur ser gay ut. Fast egentligen är det tvärtom.

Möt Frank Fiskers, VD för Scandic
Det var efter att Frank sett filmen ”Milk” på bio med sin partner Anders som han bestämde sig, han skulle tacka ja till intervjun i QX.
– Jag kände att det kanske var ett sätt att dra mitt lilla strå till stacken.

Kung Kempe
Har man vunnit Melodifestivalen två år i rad, och skrivit hits som ”Hero”, ”La Voix”, ”Cara Mia”, ”Vågar du, vågar jag”, ”Moving On”, ”Hope & Glory”, så är ovanstående rubrik inte helt omotiverad. Fredrik Kempe har kommit att bli en av landets största hitmakare och är i maj
aktuell med Sveriges bidrag ”La Voix” i Eurovision Song Contest i Moskva.

19 frågor till Caroline af Ugglas
Hon har varit aktiv i svensk musikbranch i många år och första plattan ”Ida Blue” kom redan 1997. Men man får nog lov att säga att årets deltagande i melodifestivalen på allvar etablerade Caroline i det svenska folkets medvetande när hon stod för skräll efter skräll och till slut nästan vann med sin Snälla, snälla.

Världen enligt Nina Ramsby
Det har hetat att musiker bör vara i samma rum för att skapa levande musik ihop. Nu frågar sig Nina Ramsby om det verkligen måste vara så. I fem år har hon och Brent Hunter arbetat på albumet ”The World… according to Brent Hunter vs. Nina Ramsby”. På varsin sida av jordklotet.

Blir Alexander den store?
”Jag gillar maskulina killar som Russell Crowe och Brad Pitt”.
QX träffar Alexander Rybak, killen som ska ga Norge segern i Eurovision Song Contest.

Eurovision Song Contest
QX har som vanligt spanat in Eurovisionbidragen. I år har QX schlagerexpert Ronny Larsson
tagit hjälp av en som själv tävlat i ESC, Kim Kärnfalk. De har spanat in Malenas semifinal (12 maj), valt ut sina favoriter i den andra semin (14 maj) samt tippat slutresultatet.

Dessutom:
Mian Lodalen, Film, Musik, TV, Böcker, Roger Wilson, Qruiserkillen, Motor och Hus, hem & homo.