Enligt den finska polisens uppgifter till finsk media var det svartsjuka som låg bakom att Janne Puhakka sköts till döds i sitt tidigare hem i stadsdelen Hemtans i Esbo på söndagskvällen. Ett hem där hans norske partner fortfarande bor, enligt vad polisens utredare Matti Högman berättar för norska VG.no.

Puhakkas partner, en 66-årig norsk medborgare (i några finska media uppges åldern vara 65 år), hade varit ute på jakt med ett vapen han har tillstånd till att ha i Finland. Den norske medborgaren och Janne Puhakka har haft en 10-årig relation och på deras Instagramkonton visar de upp en alltigenom solig bild av relationen. Någon information om att de skall ha brutit relationen har inte kommunicerats på sociala medier.

Partnern skall i förhör ha uppgivit att motivet till att han sköt var att Janne Puhakka för en tid sedan brutit upp relationen. Enligt polisens utredare Matti Högman skall Puhakka redan ha flyttat ut från deras gemensamma lägenhet.

– Vad som hände vid det ögonblicket är inte helt klart, men bakgrunden är den avslutade relationen, citeras Högman av HS.fi.

I polisens pressmeddelande från måndagskvällen sägs att misstanken mot partnern nu handlar om mord. ”Orsaken till det är att handlingen misstänks ha begåtts med uppsåt och genomförts på ett synnerligen brutalt och grymt sätt.

Enligt NRK.no har finsk polis begärt hjälp av norsk polis. Bland annat skall vänner till partnern förhöras i hans hemort Trøndelag.