Enligt en artikel i The Washington Post har en republikansk ledamot i New Hampshires delstatsrepresentanthus, David Love, gått med på att betala två dragqueens 100 000 dollar vardera i en förlikning. Detta efter att de stämt honom för förtal. Love anklagade felaktigt en av den två, Robert Champion, för att vara sexualbrottsling och anklagade en annan, Michael McMahon, för att ha betett sig olämpligt med barn.

Love framförde sina kommentarer 2022 i samband med att han lade fram ett lagförslag som skulle kräva bakgrundskontroller av bibliotekspersonal och volontära medarbetare. Han motiverade detta med påståenden om dragqueens, vilket senare visade sig vara falska. I sin offentliga ursäkt sa Love: ”Efter att ha fått felaktig information, som jag inte kontrollerade, anklagade jag Robert Champion för att vara registrerad sexualbrottsling och Michael McMahon för att ‘gnida rumpor’ med barn… Jag har nu fått veta att dessa påståenden var helt felaktiga. Jag vill härmed offentligt ta tillbaka dessa uttalanden och be om ursäkt.

Champion, som fortfarande uppträder som dragqueen, hoppas att förlikningen ska avskräcka andra politiker från att komma med ogrundade anklagelser mot dragqueens.

Till NBC-TV 10 säger Michael McMahon att han och Champion är glada över att det hela nu är över: ”Vi dragqueeens måste stå upp för oss själva.”

Att påstå att dragqueens som läser sagor för barn egentligen har sexuella avsikter är vanligt förekommande från olika extrema högergrupperingar i både USA och Europa. I Sverige skrev tidigare i år Sverigedemokraterna i Askersund i en motion till Kommunfullmäktige att drag-artisterna i gruppen Bland Drakar och Dragqueens hade ”opasslig smeknamn smeknamn” och menar att artisterna ”nyttjat små barn som åskådare för att vuxna män skall tillfredsställas genom att få inta scenen.” Liknande har bland annat företrädare för Sverigedemokraterna i Kalmar uttryckt sig om två sagoläsande dragqueens, och Bland Drakar och Dragqueens har hotats av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.