Mer än 40 kändisar deltar den globala #TransYouthAreLoved-kampanjen, bland annat artisterna Danni Minogue och Will Young och tv-stjärnan David Tenant. Tanken är att visa transungdomar att de har stöd och att det finns hjälp att få även om deras närmsta omgivning inte ger dem den.

Kampanjen kommer lägligt efter att HBTQ+organisationen Just Like Us kommit fram till att 78 procent av transungdomar mobbas i skolan och var tionde person i undersökningen svarade att de har självmordstankar. Hatbrott mot transpersoner har också ökat de senaste åren i Storbritannien efter de högljudda tongångar som rått under de konservativas styre i landet.

Dannie Minogue, Kylies syrra och programledare för gaydejtingserierna I Kissed a Boy och I Kissed a Girl säger i sitt klipp: ”Detta är ett meddelande till transungdomar: Ni är älskade. Ni är så älskade av människor nära er och långt ifrån er, och folk ni aldrig ens träffat. Ni har en plats och förtjänar att blomstra av all kärlek ni får”.  

David Tenant, känd från TV4-serien Broadchurch och Doctor Who har öppet backat transcommunityt flera gånger och uttryckte samma sak: ”Transungdomar, ni är älskade”.

Även komikern och transkvinnan Suzy Eddie Izzard, uttryckte hopp till de under den rosa-blå-vita-flaggan: “Jag försäkrar er: Transungdomar är älskade och ni har all rätt att vara de ni är”.

Ickebinära modellen Jude Guaitamacchi, ickebinära Hacks-skådisen Mae Martin, popstjärnan Jessie Ware och tv-stjärnan Ella Morgan, känd från brittiska Gift vid första ögonkastet medverkar också i kampanjen.