Strax innan lunch bröt sig en man in på Marockos ambassad på Kungsholmen i Stockholm. Mannen krossade fönster och hängde ut två flaggor. Dels den berbiska folkgruppens flagga som bland annat används av frihetsrörelser i just Marocko.

Den andra flaggan som hängdes ut från det sönderslagna fönstret var regnbågsflaggan.

Kost efter att mannen tagit sig in på ambassaden kunde polis gripa mannen.  Aftonbladet uppger att mannen barrikaderat sig i ett rum, han skall ha varit beväpnad med en kniv, skall ha ropat slagord, skrivit slagord på väggen och slängt ut lappar med information.

Frågan om berbernas ställning i Marocko har länge varit en stridsfråga. 2011 blev berberspråket Tamazight officiellt språk vid sidan om. arabiska i Marocko. Enligt sajten Alkompis pågår det politiks strid kring berbernas, eller imazighens ställning i Marocko och en del av den rörelse som finns för berbernas rättigheter vill få internationell uppmärksamhet.

Varför regnbågsflaggan även hängdes upp vid protesten har inte framkommit. Mannen är misstänkt för grovt olaga intrång, grov skadegörelse och, som resultat av det krossade fönstret där en förbipasserande träffats av glassplitter, vållande till kroppsskada.