Efter avslutningskvällen drabbades flera utställare och restauranger av stöld.
– När vi kom tillbaka på söndagen upptäckte vi att flera av våra värdesaker var borta, berättar en av utställarna till QX.

I nuläget kan utställaren inte svara på exakt hur många föremål det är som saknas. Det kan de först se efter inventeringen som kan ta flera veckor.
– Om inte Stockholm Pride kan garantera säkerheten för tälten måste man sätta lås på dem och ge oss nycklar.

En annan utställare som blev bestulen berättar att när de återvände till sitt tält på söndagen var dragkedjorna till tältet helt uppdragna.
– Vi hade lämnat backarna öppna och kunde direkt se att flera föremål var borta. Det känns väldigt obehagligt att någon gått in utan vår tillåtelse. Det är som om en hyresvärd skulle komma in i ens hem utan att fråga. Det är inte okej, säger utställaren.

Även QX-tältet utsattes för ”ovarsam hantering” av shoppen. När medarbetarna återvände dagen efter avslutningskvällen för att plocka ihop alla regnbågsprylar och kläder, upptäckte de att någon hade rivit ner allt på marken i samband med att bord som hyrts hämtats.

Det pågår en diskussion kring försäkringsfrågor. Om det är Stockholm Pride eller de drabbade utställarna som ska lämna in skadeanmälan.

Till QX säger Stockholm Pride som att ”sker incidenter agerar vi och tar det på största allvar”.

Någon polisanmälan har ännu inte gjorts.

Samtliga utställare har önskat att vara anonyma.