Annika Eriksson heter Hbt-Socilademokraternas nya ordförande i Sörmland. Eriksson, som kommer från Gnesta, valdes vid föreningens årsstämma i lördags.
– Jag känner mig hedrad, säger Annika Eriksson i ett pressmeddelande.
Vi årsmötet diskuterades hbt-personers situation i Sörmland. Bland annat menar Hbt-s att den sämre hälsa som rapporteras om hbt-personer jämfört med övriga befolkning hänger samman med bristen på likabehandling. Hbt-s i Sörmland vill öka utbildningen av kommuners personal och vill verka för att kommunerna i länet skall hbt-certifieras.
– I år är det val och vi kommer hålla fokus på att vinna valet. Vi vet att det spelar roll för Hbt-personer vilken majoritet vi får lokalt både i Sverige och i Europa. Socialdemokraterna är ett parti som alltid tar ställning för allas lika värde och rätt, fortsätter Annika Eriksson.
Förutom Eriksson valdes tidigare ordföranden Jörgen Danielsson från Eskilstuna till kassör, Caroline Helmersson Olsson, Vingåker, till sekreterare och till ledamöter valdes Christine Gilijam och Noah Wodqvist, bägge från Nyköping.