Markus Gisslén var i helgen på plats och representerade RFSL Sjuhärad i deras tält under en höstmarknad i Borås. Men under flera tillfällen blev de avbrutna i sitt arbete när en grupp unga barn kom dit för att förstöra.
– Det var ett större gäng barn och ungdomar från 10 år och uppåt som kom fram och började bråka. De frågade hur bögar har sex, att de tyckte det var äckligt, onormalt och spottade på vår gatupratare. De uttryckte att det bara finns två kön, allt annat är äckligt och sjukt.
Flera ungdomar som stod vid RFSLs monter hörde glåporden.

Markus 11-åriga son stod bredvid honom under hela incidenten. Ett av barnen riktade sig mot honom och sa “Vet du om att din farsa är bög”. Sonen tyckte det var jobbigt men blev mest orolig över sin pappa.
– Min son var mest orolig över hur jag mådde. Han frågade “Blir du ledsen pappa?” Det är hemskt. på ett sätt, men det här är verkligheten och den går inte att undvika.

Barnen vägrade lämna montern trots att person på RFSL Sjuhärad bad dem avlägsna sig.
– Jag kände hur min puls ökade, säger Markus till QX. Jag visste inte vad som kunde hända och vad de kunde tänkas göra.
Markus kallade på ansvariga för höstmarknaden och en kvinna kom för att prata med barnen som trots det fortsatte att bråka. Till slut avlägsnade de sig dock från platsen.

Efter incidenten känner Markus att han inte kan ha med sin son på fler RFSL-event.
– Det är så orättvist att några få personer anser sig ha rätten att nedvärdera och kränka andra.
Efter händelsen vände sig Markus till sociala medier för att ventilera händelsen. I ett Facebookinlägg berättade han om händelsen skrev han bland annat:

”Att försöka prata vett med dessa ungdomar är som att hälla bensin på deras eld – det finns ingen vilja att förstå. Bara att provocera och skrika ut sina rättigheter att tycka och säga så.
Om bara några få år är dessa unga ute i vuxenlivet.”

– De anser sig ha rätten att få andra människor att må dåligt, och få dem att känna sig mindre värda, känna sig sjuka, vidriga, äckliga. De får ibland till och med andra att ta livet av sig.

Inlägget har uppmärksammats stort och har delats över 100 gånger. Många uttrycker sin empati.
En person skriver bland annat: “Jag blir så arg och ledsen när jag läser din text, varför kan inte folk bara låta människor älska den man vill?”
Medan andra menar att händelsen är “tragisk” och “oroväckande”. Flera som kommenterar är enade om att “Det är viktigare än någonsin att visa sitt stöd”.

Något Markus håller med om.
– De som är öppensinnade måste börja visa sitt stöd. De måste visa att de är våra allierade. Tillsammans måste vi tydligt markera att diskriminering inte är accepterat.