.
I Linköping var det Kärleksparad för fjärde året i lördags. Omkring 200 personer gick med i regnrusket för att lyssna till biskop Martin Lind.
– Det är hög tid att jämställa hetero- och homosexuella människors kärlek och införa könsneutrala äktenskap, sa han vid sitt tal.
På torget höll även kommunstyrelsens ordförande moderaten Paul Lindvall, liksom riksdagsman Alexander Gabelic (s) och studentföreningens Emil Åkerö tal.
Ett 15 tal nynazister, bland dem ledande personer i Nationalsocialistisk front, omhändertogs av polisen då antogs vilja störa paraden. Ett 20-tal personer som enligt media definierades som AFA-personer fanns även på plats.

Även i Trondheim påbörjades i helgen Homouka, en veckas firande med en Pride-parad i strålande höstväder. Enligt Blikk.no gick omkring 200 personer med i paraden och polischefen vid Sentrums polisstation Ove Sem talade om bland annat hatbrott.
Veckans festligheter kulminerar nu på lördag med en avslutningsfest på gayklubben Metro.

I den chilenska staden Valparaiso hölls för andra året den 4 september en Pride-parad där deltagarna bland annat krävde att samkönade par skall få gifta sig.