Poängen med workshopen är att bli medveten om sin kropp och vad den utstrålar. Hitta nya sidor hos en själv. Lina Kurttila, som har en bakgrund inom fysisk teater, använder många yttre attribut för att lyfta fram maskuliniteten hos sina adepter. Svampmålad skäggstubb ger ett råare ansikte, bundna bröst en ”osårbar” bål och en socka i trosorna gör att man tar mer plats.

– Den påverkar hur du går, står och sitter och det ger en mer myndig och självsäker hållning. Har du en gång känt den känslan är den lättare att plocka fram senare, även utan strumpa, säger Lina Kurttila.

Paola Brante är 20 år och bland de äldsta i Linas dragworkshop. Även hon har teaterbakgrund och är van vid att använda kroppen för att uttrycka sig. Hon tycker att de yttre attributen hjälper.

– Särskilt sockan. Jag går mer bredbent och tar mer plats, säger Paola Brante. Det skulle vara kul att gå såhär till vardags och se hur man trivs.

Vid ett bord framför scenen står dragdrottningen Robert Fux med sitt håriga bröst och gör 17 åriga Kitten mer androgyn genom att lyfta fram käkben och ögon. Han tycker inte att drag handlar om att mima eller parodiera ett annat kön.

– Det spär bara på könsstereotyperna. För mig handlar det mer om att hitta personliga uttryck än att efterlikna något slags skönhetsideal. Jag eftersträvar inte att vara glamorös eller kvinnlig. Snarare extrem, säger Robert Fux.

– Tidigare jobbade jag som make-up artist, men då kände jag mig som djävulens hantlangare.

När Robert Fux uppträder gör han det alltid under sitt riktiga namn. Han bär extrem ”drugmake” och täcker kroppen med vinyl och latex för att mer likna än varelse än en människa.

Han säger att det tusen skäl att sminka sig. Var och en har sina egna. För Kitten handlar det om att varken vara man eller kvinna.

– Jag tillhör inte något av könen. Sminket är ett sätt att visa det för andra.

När workshopen är slut tackar Lina och Robert för sig. Robert säger några sista ord.

– Om ni vill gå ut såhär så tänk på att alltid ha flera personer omkring er.

Själv ser han alltid till att ha stålhätta på skorna när han går i drag.