På fredagen hade den Londonbaserade klubben Fukk en föreläsning om sin klubb och sitt koncept på lilla scenen i Pridehouse. Fukk är en sexklubb som startades i London för tre år sedan, och är en av stadens få klubbar med fulla ”sex-rättigheter”. De håller till i en lokal som vanligtvis är en gay-cruising-klubb och anordnas den andra fredagen i varje månad. Lokalen är uppdelad i två plan, där den övre våningen är en konventionell bar med cabaretscen, medan den sjutton trappstag ned är en full sexklubb med bar, dansgolv, cruisngområden, labyrinter, helkaklade ytor, gungor och bygelhästar (de två senare rapporterades skämtsamt vara trasiga för tillfället). Fukk har under sina tre verksamma år blivit något av en sexuell fristad där inga fördomar om genus eller sexuellt uttryck råder. Alla är välkomna: hetero, homo, bi, queer, män, kvinnor och trans, och klubben är helt öppen för alla läggningar, kinks och fetischer. Dessutom har klubben alltid två värdar som kan organisera större evenemang för många deltagare, eller leta upp personer med motsvarande intressen och fetischer, allt för att klubbens gäster ska bli tillfredställda.

Mer än att bara berätta om klubben hade fredagens föreläsning också som syfte att inspirera till ett totalt sexuellt frigörande, där vikten lades vid öppenhet gentemot människors sexuallitet. Något som illustrerades av ett litet performance där klubbvärdarna Miss Dottie och Komrade Jet, mycket strikt klädda i snäv kjol och blus, lekte med sexuella konventioner och sexuell politisk korrekthet. De demonstrerade en rad sexuella ställningar med sado-masochistiska drag som i sin lekfullhet syftade till att belysa den ena partens konstanta underordning gentemot den andra. Detta för att leka med våra föreställningar om sexualitetens makt- och dominansbegrepp. Klubben har nämligen som policy att inte förutsätta ett kön, en preferens eller en läggning på några av sina gäster, detta för att alla ska känna sig välkomna och få leva ut sina specifika önskningar och intressen inom klubbens väggar.

Klubben Fukk var även med att anordade på fredagen också den erotiska klubben QUEER ALLSTARS 2008 på Debaser. En klubb då ett lättare erotiskt tema med hjälp av bl.a. erotisk poesi uppmanade gästerna till erotisk lekfullhet.

Läs mer om klubben Fukk