I Mr. Gay Europe deltar personer från 20 länder. Vad gjorde att du vann?
– Mycket berodde nog på mitt talangnummer. Enda sedan jag var liten har jag kunna böja kroppen som jag vill.

Vad är din plikt som Mr. Gay Europe?
– Att resa runt till andra ”Mr. Gay”-tävlingar och överlämna priset till vinnaren. Senast var jag i Milano på Mr. Gay Italien. Jag är också med som representant vid vissa tillställningar, som Euro Games i Barcelona nu i juli. Det passade bra eftersom jag älskar sport och har simmat hela livet.

Tycker du om att resa?
– Ja, det är det bästa med titeln. Att få resa och träffa nya människor. Jag är väldigt social, men jag har ett handikapp i att jag bara pratar spanska. Men sedan jag Mr. Gay Europe har jag börjat plugga engelska och italienska. Jag fattar engelska, om man talar långsamt.

Vad tycker du om Stockholm?
– Jag har inte hunnit se så mycket än. Jag landade halv fyra idag (läs igår) och har bara hunnit duscha och komma hit till Pride Park.

Vad ser du mest fram emot?
– Först och främst Gay Sweden-tävlingen i morgon. Men jag stannar till på måndag och ser fram emot att se staden och lära känna nya människor.

Var du på EuroPride i Madrid förra året?
– Ja, det var mitt första Pride. Det skiljde sig lite från här. Det kom folk från hela världen, här är de flesta yngre och har nordiskt utseende.

Hur ska en kille vara?
– Jag gillar äldre killar. Mitt ex var 34. Men det viktigaste är att han är ärlig och visar att han älskar mig, inte bara säger det. Jag visar gärna känslor och vill gärna att han också gör det.

Är det bara killar som gäller?
– Nu känns det så, men jag hade flickvän i fyra år. Innan jag träffade mitt ex.

Om man ska bjuda dig på frukost, vad lagar jag då?
– Oj. Jag vet inte. Juice kanske? Och godis!

… till frukost?
– Ja, haha. Jag säger aldrig nej till sötsaker.

Mer om officiella Mr. Gay Sweden 2008 i QX GayMap