Sara Lövestam tog ett snack med duon på Kulturhusets tak för att försöka få reda på hur smittade de hittills har blivit av den svenska synden.

Hur exalterade är ni över att vara tillbaka i Sverige?
She: Superexalterade! Vi gillade Sverige när vi var här i vintras, men med det här vädret är det helt perfekt. Vi kom igår, så vi har bara hunnit äta lite svensk mat, dricka lite svensk öl och njuta av en gnutta svensk sol. Senare i veckan ska vi försöka åka på lite sightseeing vid vattnet och se lite mer av Stockholm.

Har ni hunnit se något av Stockholm Pride?
God-des: Inte mycket eftersom vi just kom. Men vi har sett programmet, det är helt enormt.
She: Vi kan inte förstå så mycket av det, men…
God-des: Jo det är på engelska också!
She: Är det? Wow.

Jag gissar att ni annars har stor erfarenhet av pridefestivaler…
God-des: Jag tror att vi har spelat på varenda stor pridefestival i USA. San Fransisco, Atlanta, S:t Luis, you name it.

…Så ni kanske kan svara på frågan om flatorna i Sverige skiljer sig från flatorna i USA på något sätt?
God-des: Stilmässigt skiljer det sig lite. I USA är det ingen tvekan om vilka som är lesbiska, här har jag lite svårt att skilja ut dem. Jag menar, går man på ett flatställe i USA så är nästan alla korthåriga! Här är det mycket mer blandat, fler långhåriga tillexempel och jag får känslan av att svenska flator är lite hippare än de i USA…

Det ligger nog något i det, jag har märkt att det är fler och fler femme-brudar i åtminstone Stockholms flatvärld. De kanske är på väg att ta över…
God-des: That’s it. Jag ska bosätta mig i Sverige. (skratt)

Ni har spelat idag på Kulturhusets tak. Var kommer ni att spela mer under veckan?
She: Vi spelar i parken på onsdagkvällen och sedan kommer vi att uppträda på Queer Allstars-festen på fredag på Debaser. Det är tre klubbar som går ihop och gör den och vi kommer att rocka hårt. Skriv att Combustion rockar! Vi kommer att ha vår CD till försäljning där och signera till alla som vill.
God-des: Vår skiva finns på Itunes i hela världen nu, ska vi också säga.

Sista frågan, vad säger ni om de svenska tjejerna?
She: Vi har nog varit här lite för kort tid för att göra ett uttömmande statement, men återkom i slutet på veckan så har vi säkert massor att säga.
God-des: De svenska tjejerna verkar fantastiska. Men något helt annat som är helt fantastiskt är regnbågsflaggorna på alla SL-bussar. Det var det första vi såg när vi kom, det gör verkligen att festivalen syns överallt. Och så stämningen och vädret, vi trivs fantastiskt och ser fram emot hela resten av veckan!


Queer Allstar i QX GayMap

God-Des & She: Love You Better på You Tube