Nu på onsdag kommer Mr Gay Sweden-Välgörenhetsgalan att hållas på klubben Ficks. Med utmanaren och Mr Gay Sweden by Leo 2007, Walter Heidkampf är det totalt sju deltagare i tävlingen.
Vinner gör inte den snyggaste eller smartaste, utan helt enkelt den som samlat in mest pengar till Läkare mot Aids Forskningsfond. På galan delar Jan Albert ordförande i Läkare mot Aids forskningsfond ut priset.
– Jag har tackat ja till att vara med därför att vi tycker att uppmärksamhet kring hiv och pengar till forskning är bra, säger han till QX.se
Om fonden arbete säger han att de arbetar ”långsiktigt”
– Sedan länge har vi försökt stödja svensk hiv-forskning främst som rör det patientnära och behandlingsmetoder. Vi är en liten fond så vi har svårare att stödja seniora forskare och grundforskning.
Han berättar att man bland annat stötta forskning i Göteborg som har till syfte att förenkla behandlingen och minska antalet gånger som patienten måste ta sin medicin.
Positivt nog menar Jan Albert att det är populärt bland forskare att arbeta med hiv.
– Det är en kombination av att vara ett ”spännande” virus och sjukdom och att det har stor betydelse att lyckas med forskningen, inte mist ur ett globalt perspektiv.
Forskningsfonden, som har HKH Prinsessan Lilian som beskyddare, drivs helt av ideella krafter.
– Vi är alla heltidsanställda och har inte tid att driva kampanjer för att få mer stöd, berättar Jan Albert. Därför är det fantastiskt trevligt när vi blir kontaktade som den här gången.

Vill du vara med att stötta Läkare mot Aids forskningsfond genom att rösta på nån av de sju kandidaterna kan du göra det via Qruiser. 50 kronor skänker du – minus teleavgifter – genom ett enkelt klick. Fram till onsdag eftermiddag är den vägen att stötta de tävlande öppen. Du kan även betala in pengar till fondens Plusgiro/Bankgiro fram till och med tisdag och ange namnet på den du röstat på med din gåva. Nummer 900695-8

Läs mer om kandidaterna och hitta länkarna till deras Qruiser-sidor


Mr Gay Sweden Välgörenhetsgalan i QX GayMap