Sedan några år tillbaka säljer Stockholm Pride rabatterade biljetter till ungdomar under 17 år. 600 kronor istället för 800 för en hel vecka. I år anordnas fler helt inträdesfria evenemang än tidigare.

Ungdomsaktiviteterna under EuroPride anordnas av RFSL, Tubens ungdomsgård i Farsta och Pride Ung, ett samarbete mellan RFSL Stockholm, Kulturhuset Lava och Pride på Stan.

Målgruppen är de Pride-besökare under 25 år som inte har den ekonomi eller ålder som krävs för att vistas i Pride Park. En stor del av programmet hålls även på engelska, med gäster som amerikanska serietecknaren Roberta Gregory. Inträdet är gratis.

– Det är väldigt viktigt att unga HBT-personer har en egen arena under EuroPride där de själva kan sätta dagordningen, säger Katarina Stenkvist, projektledare för Pride Ung.

Pride Ung invigs tisdagen 29 juli med ett tal av Kulturhusets chef Eric Sjöström och musik av bland andra brittiske rapparen Q-boy. Integrations- ungdoms- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har tidigare tackat nej till att inviga Pride Ung på grund av semester men kommer att besöka Pride Park och Paraden.

Det är RFSL Stockholms ungdomshäng Egalia som bestämt programmet på Pride Ung. Förutom teater och livemusik hålls varje dag en Paradverkstad där ungdomar kan snickra ihop paradkläder och plakat till självkostnadspris.

Fredagen den 1 augusti hålls en avslutande maskeradfest på Göta Lejon, med plats för 350 personer. Festen blir den ”fetaste hittills”, om man får tro Felix König.

– Det är den enda ungdomsfesten under Pride och Göta Lejon har fantastiska lokaler.

Se hela programmet för Stockholm EuroPride i QX GayMap här!

Mer om Egalia här!