Grand Theft Auto 5 (GTA ) är en av de mest populära videospelen någonsin. Det är också ett av de mest kritiserade eftersom den skapar en miljö för spelare att leva ett våldsamt liv som en modern gangster i den fiktiva staden Los Santos.

Men nu flyttar kärleken in i den hårda miljö i form av en Prideparad. Initiativet är ett samarbete mellan Stockholm Pride, reklambyrån Garbergs och fem vana GTA spelare.
– Budskap om kärlek och jämställdhet är alltid viktigt och därför är vi så glada att spelare nu har möjlighet att arrangera sin egna Los Santos Prideparad, säger Stockholm Prides ordförande Christian Valtersson inför lanseringen.

Spelet har vunnit många priser för sina skräddarsydda radiostationer som man kan lyssna på när man åker runt i bilarna. Till Los Santos Prideparad är det den svenska musikproducenten Alesso som har gjort musiken.

I spelet kan man se människor hålla upp Prideskyltar med texten Orlando. Tanken är att hylla offren från dödsskjutning i juni på nattklubben Pulse i Orlando, Florida.
– Vi har gjort paraden oförstörbar för att visa att kärlek alltid vinner över hatet, säger Valtersson.

Ladda ner spelet gratis här!