Istället hade festandet här bytts ut mot politik och flaggviftandet fått en annan betydelse när slagorden om nej till polisvåld, diskriminering och övergrepp ljöd genom gatorna.
Årligen begås hundratals hatbrott mot HBTQ-personer inte bara i Colombia utan också i Latinamerika som är en region starkt präglad av en patriarkal machokultur. År 2014 anmäldes 440 hatbrott i Colombia i form av hot, misshandel och till och med mord, enligt HBTQ-organisationen Colombia Diversa. Mörkertalet beräknas vara långt större.
– Vi marscherar för att vi är stolta, vi är starka och vi kräver våra rättigheter, säger 16-åriga Marcela Lopez, en av deltagarna.
Vad som särskiljer Pride-paraden i Colombias huvudstad Bogota, är inte bara den politiska aspekten utan också att majoriteten av deltagare är ungdomar.
– Jag är här med min flickvän för att jag tycker att det är viktigt att visa att vi finns och inte skäms trots att våra familjer vill att vi ska gömma oss och samhället inte accepterar oss, säger Marcela Lopez.