Det är riktigt många Pridefestivaler som hålls samtidigt nu i helgen i södra Sverige. Nya på Pridekartan är Bollebygd väster om Borås.
Här blir det arrangemang fredag, lördag och söndag med paraden som självklar topp på lördag 15.30. På lördagens Pridefest står Feministas Acidas, Trampstamp och ”den rappande systerduon” Lash på scen och tidigare på dagen kan du bland annat lyssna till Ahmed Mohamed, författare och HBTQ-aktivist från Somalia, som berättar om muslimsk queerlitteratur.
Se hela helgens program i QX Gaymap:




I Eskilstuna, ”där allt började”, har årets festival fokuserats till lördagen, och då på Fristadstorget. Allt började? Jo så var det. Spring Pride var i alla fall en av de absolut tidigaste festivalerna att bli en riktig publikfavorit utanför de tre stora. I år är det seminarie i stadshuset och folkfest på torget. Parad såklart och en riktigt rejäl paradfest efteråt med Mathias Holmgren som konferencier och på scen Mariette och i Pridesammanhang nytillskottet Titiyo (Jippiiii!!!). Självklart är stadens hemmasöner i WAD-Girls på plats och årets Pridetal hålls av Anna Linnakallio från Eskilstuna United.
På kvällen blir det Pridefest och i Kloster kyrka visas Elisabeth Ohlson Wallins Ecce Homo för första gången i sin helhet i en kyrka! Bara det värt att ta en tur till Eskilstuna för!


I Bergshamra, en stadsdel i Solna kommun, har Pride arrangerats i flera år. Nytt detta år är att man håller till på Bergshamra Torg med Pelle Helgesson som Stand Up och Katja Gustafsson som DJ. Parad vid 14 följt av tal och underhållning.




En riktigt stor parad blev det förar året i studentstaden Lund. I år hoppas arrangörerna såklart på ännu fler! Festivalen pågår hela lördagens med fokus på Lundagård dagtid och på kvällen är det i Mejeriet festen hålls med Dj Elin Beckman.
Parad avgår från Lundagård klockan 17 och återvänder vid 18-tiden där dagens festival avslutas vid 19 innan alla gör sig fina för natten!