Leila regnbågsfärgar Härnösand

När Pridefestivaler och dagar poppar upp landet runt så ser organisationen bakom lite olika ut beroende på vilken eller vilka ledsjälar som tagit initiativet.
I Härnösand är det Leila Sassi som går tredje året på ekonomiprogrammet och läser en kurs i entreprenörskap och företagande som genom ett Ung Företagande fixat en heldag i St. Petri Logen.
På söndag blir det föreläsningar, musik, film och utställningar på regnbågstema.
I ett pressmeddelande berättar Leila att när väl hennes utbildning och UF-år är klart skall överskottet från företagandet gå till RFSL Newcomers nätverk för och med asylsökande, papperslösa och nyanlända HBTQ-personer i Sverige.
– Än lever fördomar kvar, och stora som små, står de i vägen för att samhället ska kunna präglas av mångfald och respekt för människors olikheter. HBTQ-rättigheter har alltid varit en av mina hjärtefrågor och därför föll det mig naturligt att det var just det som mitt UF-företag skulle handla om. Med hjälp utav denna verksamhet ska jag bidra Härnösand med ökad kunskap om HBTQ och förhoppningsvis sudda bort falska fördomar.” säger hon i pressmeddelandet.
När QX ber om bild på Leila så ber hon att även få med bilden på Stockholm Prides tidigare festivalchef, Jörgen Eriksson, som fungerar som hennes mentor.
I helgen pågår även Pride i skidorten Hemavan.