Han kan bli ny ordförande för Stockholm Pride

Valtersson har varit vice ordförande för Stockholm Pride under de senaste två åren och han har sin partipolitiska bakgrund i Miljöpartiet. QX fick tag i honom för en intervju:

Hur känns det att bli föreslagen till ny ordförande?
– Det är roligt att ha valberedningens förtroende. Nu hoppas jag få medlemmarnas förtroende på årsmötet 27 februari. Jag har suttit i styrelsen i två år som vice ordförande. Det har varit två år då vi gjort ett stabilt ekonomiskt resultat, brutit den tidigare trenden där dåliga år avlöst bra år och nu står starkare både ekonomiskt och organisatoriskt än på mycket länge, säger Valtersson.

I vilken riktning skulle du vilja ta Stockholm Pride?
– Ett av våra viktigaste utvecklingsområden under 2016 är att bredda festivalen i staden. Det ska märkas även utanför innerstaden att det är Pride. Därför nysatsar vi i år också på verksamhetsområdet Pride City, för att ännu bättre samla upp allt det spännande som händer runt om i staden.

– Ju bredare festivalen blir, ju fler hbtq-personer kommer hitta något de själva gillar. Det är vårt uppdrag som styrelse att se till så att festivalen är intressant för så många hbtq-personer som möjligt.

Den 27 februari håller Stockholm Pride årsmöte, då avgörs det vem som blir ny ordförande.

Stockholm Pride 2015