Aidas Café, mitt i stan, visas utställningen Magiker av Stella Sandell, som även har designat en liten symbol till årets kärleksgin. En gin producerad i samarbete mellan Söderhamn Pride och Tevsjö Destilleri i Järvsö.

Samma dag kommer journalisten och författaren Karin Alfredsson som QX tidigare skrivit om, till Stadsbiblioteket för att berätta om sina tre romaner om kärlek mellan en småskollärarinna och en postfröken i en frikyrklig by i Västerbottens inland på 1950-talet. Det blir även politisk debatt, konst, och så kommer Puss Riot-aktivisten Lusine Djanyan.

På lördagen den 7 september kommer Alexander Erwik för att prata om missbruk och psykisk ohälsa, även det på Stadsbiblioteket, och så besöker Jasse Bellelind biblioteket för att prata om att vara transman i Söderhamn.
Under dagen är Mathias Holmgren konferencier och det blir alltifrån High Heel race till föreläsningar, och så startar årets Prideparad klockan 15. På kvällen, kl 18, blir det Kärleksmässa med församlingens tre präster Maria, Ulrika och Cajsa, så även Jamina Jansson, TikTok-profilen Blondie, och kyrkan står öppen redan från 14.00.
Efteråt väntar sedan sen stora avslutningsfesten med Maxida Märak, Imaa Queen, och Pridelåts-artisten Jamina Jansson.

Söderhamn Pride avslutas klockan 17 på söndagen med en Regnbågsmässa där Nino Ramsby, Silvia Kramer och Ann-Louise Åkerlund deltar.Platsen är Bergvik kyrka.

Läs mer om Söderhamn Pride här.