Som alla år läggs programpunkterna under Prideveckan in i QX QueerMap. Nu har de allra flesta kommit på plats och vi uppdaterar sedan löpande.

I år ligger Pride House i ett nytt hotell, Clarion Sign vid Norra Bantorget. Pride Park ligger som senaste åren på Östermalms IP och lördagens parad startar som senaste åren från Kungsholmstorg, uppsamling utmed Norr Mälarstrand.

På festfronten är det, minst sagt, ett brett utbud även i år. Trådgården under Skanstullsbron har en lång rad fester. Dock har StockWig flyttat till Fållan i bästa festområdet i stan; Slakthusområdet, de lesbiska Hera-festerna på Musikaliska vid Nybrokajen och Moxy på Nalen. Xcape, som fixar lördagen i Pride Park, håller till med sina egna fester på Berns. Club Backdoor och systerbaren The Blue Oyster har fullt Prideprogram liksom Debaser vid Hornstull där bland annat Tuck O’Hej och Underklädesfesten håller till. På fetischfronten är det aktiviteter varje kväll på SLM och Dekadance har sin stora Pridefest på Slakthuset. Samma kväll, lördagen efter paraden, kommer si så där 2000 personer festa med FIST, Ibne och Llips i just tre av slakthusområdets snygga lokaler. Och såklart, hela veckan är det event på Mälarpaviljongen, Secret Garden och hos Side Track är uteserveringen öppen till 01 onsdag till lördag. För tat bara nämna några av alla fester!

Och det blir konst så det står härliga till. Är du sällan i Stockholm så passa på att gå till Moderna Museet där det finns flera utställningar av regnbågsintresse. Spana in Emil Åkerös olika guidade visningar på flera av stans museer och leta upp de olika guidade turerna som görs under nästa vecka.

Är du religiöst lagd finns ett brett utbud både i innerstan och i kranskommunerna. Störst av allt är kärleken och störst av mässorna är den på söndagen som avslutar Prideveckan (även om Stockholm Pride själva envisas med att på sin egen hemsida kommunicera att Prideveckan är slut i och med lördagen. Nej nej, fel fel, helt fel. Pride pågår även söndag den 4 augusti trots att parken är stängd). På fredag är det traditionsneligt PrideShabbat i Stora Synagogan och förutom Svenska Kyrkan är Equmeniakyrkan aktivt engagerad i Pridefirandet.

Är du på besök i stan och inte hittar så lätt får du via att söka i QX QueerMap hjälp att hitta när du använder mobilen eftersom alla adresser med karta finns med. Klickar du på ”i närheten av dig” ser du just evenemang där du just då befinner dig.

Så. Nu startar det. Årets mest hektiska vecka för regnbågsfolket och alla våra vänner.

Här är länken till alla Pride-eventen.

Här hittar du listningen av alla veckans fester