Tidigare angav man att Stockholm Pride omfattades av polisens beslut om totalt väskförbud vilket enligt informationen innebar att inga väskor får medtagas in i Pride Park eller på Pride House/Fair. Nu är det uppdaterat till att Stockholm Pride absolut omfattas av polisens beslut om totalt väskförbud, men då bara i Pride Park.
Men för att säkerställa tryggheten för volontärer, besökare och utställare har detta förbud utvidgats av Stockholm Prides egen säkerhetsorganisation till att även omfatta Pride House/ Fair.

Stockholm Prides säkerhetschef Ulrika Gustafsson beklagar att informationen man tidigare angav inte var korrekt.
– Det var dumt av oss. Vi som arrangör ville skriva enkelt och kortfattat om väskförbudet så att alla kunde ta till sig av informationen. Vi har även volontärer på kommunikationsavdelningen och ingen av oss trodde att det skulle bli så mycket frågor kring det här. Alla som jobbar inom Stockholm Pride gör det volontärt och de gör så gott de kan. Det är tråkigt att detta blivit ett extra ”speedbump”.
– Volontärerna som svarat frågande besökare har fått info om att säga att allt står på hemsidan, och att de skulle hänvisa dit. Men vi hoppas nu att info har nått ut om väskförbuden och att alla förstår att vi måste välja säkerhet före bekvämlighet.

Så, vad är ditt tips till besökarna angående väskförbudet?
– Bär sakerna i fickor, detta förbud är ingen nyhet och har man varit på konserter tidigare så vet man vad som gäller. Och prata ihop er innan. Alla ska kanske inte in i parken direkt efter paraden, och de som åker hem kanske kan ta väskor och påsar ni haft med er. Stressa inte, showen på scenen börjar inte på en gång och det tar et tag innan alla kommer in.
– Och, man kommer ju inte in i en ökenzon där det inte finns någonting. Det mesta man behöver finns på området, och det är helt okej att ta med sig en ihopvikt påse/kasse i fickan om man sedan vill bära runt på saker inne i parken.

Kinkyområdet och dess gäster har nämnts när man pratat om väskförbudet…
– Har man plagg man inte vill bära utanför parken tar man kläder över dessa tills man kommer in. Alla jag pratat med som ska jobba med Kinkyområdet är lösningsfokuserade och jobbar enligt de förutsättningar som finns. Det kommer att bli en fantastisk vecka om vi alla hjälps åt och jobbar enligt de förutsättningar som finns.