Det blir inget Pride-firande i Tel Aviv i år, lät arrangörerna meddela nyligen. Kriget och gisslan gör att ett firande så som det sker i Tel Aviv inte var möjligt att genomföra.

I Jerusalem kommer det dock bli en manifestation för hbtqi+rättigheter som varje år, berättar Jerusalem Open House, som står bakom. den mer politiskt inriktade demonstrationen.

Den 30 maj kommer paraden genomförs tillsammans med manifestationerna för den kidnappade gisslan. Paradvägen blir som tidigare år, berättas på Jerusalem Open House Instagram och årets budskap är ”Born to be free”. De som vill delta uppmanas att respektera den nya situationen och ”komplexiteten vid årets marsch”. Pride-deltagarna uppmanas att respektera andra deltagare i den gemensamma manifestationen, inte vara för uppspelta, spela musik eller ha andra festliknande inslag med sig.

Utöver Prideflaggor och skyltar kommer, berättar Jerusalem Open House, även de gula flaggorna och budskap om att återföra gisslan att vara del av den gemensamma Pride-demonstrationen.

Här kan du se var Pride firas världen över. Listan fylls på löpande