– Jag får gåshud när jag ser hur parken växer fram och inser hur stort det här är, berättar han för QX. Han har just lämnat den stora volontärfesten och en pridekollega skjutsar honom hem till en lägenhet i flyttröra.
Han skrattar och säger att hans fokus nu är att behålla lugnet, för egen del och alla volontärers. Han konstaterar att nyckeln är att han är tillgänglig, för det kommer alltid inträffa saker som behöver lösas.
– Idag var det exempelvis meningsskiljaktigheter mellan två utställare, då fick vi medla och ta fram avtalen, säger han.
Det handlar mycket om att stämma av med festivalledningen och ta upp aktuella frågor. Som exempelvis debatten om hbt-situationen i Ryssland där Stockholm Pride gått ut med ett upprop till makthavare att agera mot landets homonegativa lagstiftning. Det kommer naturligtvis prägla invigningen där Jörgen Eriksson också kommer vara högst privat i sitt invigningstal.
– Jag kommer tala om temat familjen och så kommer jag, efter att ha fått frågor från journalister, berätta om min hiv-status. Jag är trött på smusslandet, utbrister han och berättar att det handlar om att konfrontera den gigantiska flodhästen i rummet. De är också ett sätt att ta tag i sina egna demoner även om det är med blandade känslor.
Jörgen Eriksson säger att det är viktigt för honom att inte bara bli en man med en kronisk diagnos.
– Jag är ju pappa, festivalchef, god vän och allt annat samtidigt, säger han men medger att han är nervös över hur reaktionerna ska bli.
Han berättar att han av olika anledningar blev pressad att gå ut med sin hiv-status. När han insåg att det kommit ut, något han själv inte valt att berätta, blev han ledsen och förbannad.
– Det var många känslor som dök upp, men jag fick också energi. Det är 2013, vi har sett GardellsTorka aldrig tårar utan handskar” om hur det var förr. Varför ska vi inte kunna prata om hur det är idag?
Jörgen Eriksson upptäckte också sina egna fördomar och sin okunskap när han fick sin diagnos. I hans värld var det inte självklart att livet fortsatte efter en hiv-diagnos, han hade inte förstått hur bra bromsmedicinerna fungerar.
– Det här händer här och nu, och jag uppmanar alla att ta hand om sig själva och varandra. Är olyckan framme dör man inte för det. Jag jobbar med att avdramatisera de tre bokstäverna för mig själv, säger han.
Han största förhoppning inför Prideveckan är att Pride Park, Pride House och Paraden fylls med massor av människor fyllda av glädje, kraft och energi. Stockholm Pride är viktigt i sig och en viktig förebild och röst, i synnerhet i dessa tider.
– Jag vill bygga en bra grund och jobba långsiktigt med starka samarbetspartners. Sedan hoppas jag få förtroendet nästa år också, tänk att ha tio månader på sig att bygga detta underverk.


I samband med Stockholm Pride arrangerar Poisthiva Gruppen ett öppet hus på fredag kväll med bland annat WAD-Girls på scen. På PG är det dessutom öppet flera dagar i veckan och på stödcentret Noaks Ark är det Öppet hus på fredag dag liksom Pridebrunch och snabbtestning.