Redovisningen av 2012 års resultat för föreningen Stockholm Pride står i bjärt kontrast till det katastrofala underskottet året innan.
Från 2011 års omsättning på 6 miljoner kunde man 2012 redovisa 11 miljoner för 2012. Kostnaderna 2011 och 2012 var lite drygt 11 miljoner vilket gjorde att festivalen förra året gick runt.
I årsredovisningen kan dock ett rejält överskott redovisas tack vare de framgångsrika ackordsuppgörelser som gjordes efter 2011 års stora underskott.
Totalt har föreningen lyckats förhandla fram uppgörelser under 2011 och 2012 på dryga 4,3 miljoner kronor.
Med 2013 års ackordsuppgörelser inräknat kan man till årsmötet den 24 mars redovisa en vinst på 3,6 miljoner.
Föreningen väljer också att speciellt tacka inte bara förra årets Festivalchef, QX GayGale-hyllade Alf Kjeller liksom leverantörer som gick med på att sänka sina ekonomiska krav utan även de två advokater som förhandlade fram ackordsuppgörelserna, Ingela Holmqvist och Sofia Scherman.
Föreningen har vänt ett underskott av eget kapital från 2,8 miljoner till ett plus på 764 000.
Mer siffror visar att 6 621 personer deltog vid något av debatterna och seminarierna i Pride House. Antalet besökare i Pride Park redovisas inte, däremot att själva föreningen har totalt 95 enskilda medlemmar och 13 föreningar, organisationer och företag. Och att man nu skall arbeta hårdare för att öka antalet medlemmar. Förra årets parad lockade 50 000 i tåget och ca 540 000 åskådare. 400 journalister var ackrediterade vid festivalen.
Stockholm Pride fick förra året ett marknadsföringsbidrag av staden på 450 000 kronor.
Den 24 mars är det årsmöte och valberedningen föreslår att ordföranden Peter Rimsby fortsätter på sin post och att Henrik Framzén sitter kvar som kassör. Nya i styrelsen föreslås Niklas Borefors, Nadja Karlsson och Sandra Ehne bli. Borefors har tidigare suttit i styrelsen, Karlsson har varit orförande i transvestitorganisationen FPES och blivit känd för sina queera stadsvandringar och provsmakningar av bland annat rosa champagne! Ehne kommer från RFSU Stockholm och vill satsa på mer internationell närvaro. I styrelsen sitter ett år till vice ordföranden Maria Sjögren, Charlie Hågnell, Lars Vaste och Anders Nilsson.
En motion skall behandlas vid årsmötet. Det är HBT- Socialdemokraterna i Stockholm som vill att man inte skall kunna bli medlem vid själva årsmötet för att därmed minska risken för kupper.
Uppdaterad 2017-06-06