Förändrad organisation och ackordsuppgörelser med förra årets leverantörer har gjort att 2011 års katastrofala resultat för Stockholm Pride i år pekar på ett plus på 1,2 miljoner.
– Det är 500 000 bättre än vad vi budgeterat, berättar vice ordföranden Maria Sjöberg i ett pressmeddelande idag.
– Festivalchefen Alf Kjeller har infört ett effektivt arbetssätt i hela festivalorganisationen och styrelsen har arbetat med att utveckla en effektiv resultatuppföljning, säger hon och ger en eloge till de två advokater som åt föreningen förhandlade fram uppgörelser med de företag och verksamheter som när Pridefestivalen ställde in sina betalningar riskerade att inte få betalat alls.
– Det är många som har varit inblandade och möjliggjort årets festival och det positiva resultatet, fortsätter Sjöberg i pressmeddelandet.
– Vi är väldigt tacksamma mot alla de leverantörer som skrivit ner sina fordringar på oss sedan förra årets festival och även alla sponsorer, utställare, föredragshållare, restauranger och andra samarbetspartners som visat att Stockholm Pride är en viktig festival som det är värt att satsa på. Våra 500 volontärer som arbetat ideellt med årets festival förtjänar även de ett stort tack för sina insatser. Utan dem hade festivalen inte varit möjlig att genomföra.
I årets Stockholm Pride deltog 50 000 personer, i parken, Pride house och runt stan liksom i paraden. Den senare hade dessutom 540 000 åskådare berättar föreningen.
Efter förra årets brakförlust hamnade många obetalda fakturor hos Kronofogden. Idag är det enligt en förfrågan QX gjorde inga krav på Föreningen Stockholm Pride som ligger kvar hos myndigheten. Vid årsmötet 2012 redovisades i balans- och resultaträkningen ett eget kapital som efter förlusten på 3,8 miljoner hamnade på minus 2,8 miljoner. Efter det har ett antal nya ackordsuppgörelser avslutats och årets festival har gått bra, så Stockholm Pride ser nu ut att ha kunna hämta hem en stor del av underskottet. Vid årsmötet i början av nästa år kommer de fullständiga siffrorna att redovisas.
Nästa år hålls festivalen som tidigare, vecka 31.