”Jag har fått mycket skit för att jag varit tillsammans med en man från Afrika. Jag kan bara tänka mig hur det är att vara homosexuell.”
Hur är det att vara på Pride?
– Jag gillar Pride! Jag brukar besöka festivalen och de flesta av mina polare är här. 2009 ledde jag Prideinvigningen 2009 och jag har uppträtt här ett antal gånger.
Vad tycker du om den?
– Så här borde samhället se ut, varje dag. Fast egentligen tycker jag att festivalen är lite utestängande också. Homosexuella borde inte behöva ha en fristad. Samhället borde vara mer öppet.
Vad tänker du på?
– Det finns många som får höra glåpord och är rädda, just för att de har en viss sexuell läggning. Jag har en kompis som blev knivskuren utanför Pride Park. Men jag vill inte gå in på detaljer kring det.
Sanna Bråding menar att Stockholm anses som en av de gayvänligaste städerna i världen, men att det fortfarande finns saker som måste förbättras för hbtq-personerna.
– Det är synd när man är på fester och vissa måste börja med att presentera sig som homosexuella för att andra ska kunna slappna av. Deras läggning blir som en ny identitet. Så ska det inte behöva va!
Sanna Bråding berättar att hon förstår hur jobbigt det kan vara att bli ifrågasatt på grund av att man gillar en person som har ett visst kön, en viss läggning, en viss religion, ett visst ursprung eller en viss hudfärg.
– Folk brukar fråga mig om inte jag ska vara tillsammans med någon från mitt eget land. Det är smygrasism!
Har du haft flickvän någon gång?
– I love men! Men kärleken har inga regler, så jag utestänger inga möjligheter.
Uppdaterad 2016-11-15