Vad kan man göra under Pride?
– Det kommer artister, hålls seminarier, visas film, konst ställs ut, det blir teater, fester och olika ungdoms- och barnaktiviteter. Och musik! Stämningen är fantastisk och man kan komma bara för att umgås också.

Vem får gå?
– Alla är välkomna! Barn under 15 år går in i vuxens sällskap.

Vad innebär det att tälta på Pride?

– De går inte att tälta på Pride. Och jag känner inte till någon Pridecamping. Dock har våra utställare tältplatser i Pride Park för sin verksamhet.

Vem kan åka flak under Paraden på lördagen?
– Vem som helst har kunnat anmäla ett ekipage till Pride Parade. Man kan också fråga de arrangörer som har med ett flak i Paraden om man får åka på deras. Annars är alla välkomna att gå i Paraden, antingen från start eller om man hoppar in bakom ett ekipage man gillar längs Paradvägen.

Hur naken får man vara?

–Hur naken du vill!

Får man dricka alkohol?
– Det säljs alkohol i Pride Park, men du får inte köpa eller dricka om du är under 18 år.

Vad ska man tänka på om man går dit första gången?

– Mitt personliga svar är att försöka njuta av atmosfären och tiden under festivalen. Och gå aldrig ensam till eller från området, oavsett vilken tid på dygnet det är, men framför allt på kvällen och natten. Och ha kul! Besök Pride House och ta del av olika seminarier och debatter (som jag personligen i år tycker håller en väldigt hög klass). Och missa inte allt som händer i Pride Park.

Får man fota?
– Du får ha med dig kamera, men tänk på att många som besöker festivalen inte är öppna med sin läggning. Så be om lov att fotografera andra personer och respektera att alla inte kan eller vill leva öppet.

Hur många besöker Pride?
– Man räknar med att ungefär 18 000 brukar besöka Pride House och Pride Park. 600 000 deltar totalt i festivalen eller festivalens aktiviteter.