Idag meddelar Pride att tre av fyra restauranger i PridePark nu är klara för att leverera dryck och mat till festen. Och det är kära gamla trotjänare som är tillbaks i Pride-sammanhang.
– Det ska bli jätteroligt att vara med i år vi är laddade och kommer göra allt för att pridebesökarna ska få en superupplevelse, säger Lotta Nordlander på Roxy i Prideorganisationens pressmeddelande.
Roxy som annars håller till på Nytorget får sällskap av Side Track och Mälarpaviljongen. Och på den sistnämnda säger Arto Winter att ”Vi vill hjälpa till med det vi kan för att göra Pridefestivalen till den stora fest det är.”
Roxy och Side Track har inte varit med i parken på flera år och utan dem liksom Side Track har många park-besökare vilset letat förvirrat efter sina trygga vattenhål.
Den 1 augusti öppnar pridePark på väl indammad grusplan i Tanto och på scen står då en gayfavorit som dessutom bjussar på en kultig återförening. Det är Kikki Danielsson som gör en spelning med dansbandet Wizex, en återförening som tagit nära 30 år att få ihop.
– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Stockholm Pride, Tantolunden och den sköna stämningen som alltid är där. Har många fina minnen därifrån och det ska bli mycket roligt att få komma dit ihop med Wizex, säger Kikki Danielsson i Prides pressmeddelande.
För alla som förtvinat i förskingringen på Djurgården och förirrat sig bland tiotusentals nyfikna och turister ser nu årets Pride Park att bli en gay/hbtq-fest som snart sagt hela Norden väntat på!
De billigare veckopassen har slutat säljas så nu kostar det 1100 kronor för alla dagarna om man är vuxen men inte pensionär. För ungdomar 15-17 och pensionärer kostar det 550 kronor.