Till vardags är Peter Rimsby, 48, en skärgårdsbo som tillsammans med sambon Björn har två bordercollies, gillar båtliv och är generalsekreterare för Svenska Brukshundsklubben.

På söndagen presenterades han som ny ordförande för Stockholm Pride, ett uppdrag som tidigare ordföranden Ulrika Westerlund beskrivit som ett av hbtq-communityts tyngsta.

– Jag ser det här som en utmaning, verkligen. Men jag vill ha utmaningar och förändra – jag är ingen förvaltare. Det kommer att bli roligt, säger Peter Rimsby.

Han tar över ordförandeskapet i en tid då Stockholm Pride fortfarande dras med ett underskott från förra årets festival. Den senaste officiella siffran var 1,4 miljoner. Hur det ser ut i dagsläget kan inte Peter Rimsby svara på.

– Våra advokater förhandlar fortfarande med fordringsägare så jag ber att få återkomma i frågan. Men på kort sikt är det helt klart ekonomin som är den största utmaningen. Pride behöver arbeta ihop en buffert, för att bättre kunna klara ekonomiska svängningar till följd av till exempel dåligt väder eller nya satsningar som inte ger resultat direkt.

– Främst ser styrelsen till festivalen 2013 och hur vi löser ekonomin på sikt.

Peter Rimsby har en bakgrund inom ekonomisk redovisning och som egenföretagare inom pr och kommunikation. Sitt uppdrag som generalsekreterare för Svenska Brukshundsklubben fick han för sin förmåga att leda organisationer. Han är ingen hundnörd. Han har inte heller varit aktiv inom hbtq-communityt tidigare, vilket han ser som en fördel i uppdraget att leda festivalen.

– Ska jag vara ärlig har jag inte känt mig som en del av hbtq-communityt tidigare. Jag tror det kan vara en fördel. Jag kan komma in med ett öppet sinne utan att ha några förutbestämda åsikter.

– Jag har varit en vanlig bög som varit ute på krogen med vänner och ätit god mat. Det är det jag har bakom mig i den här delen av livet.

Den nya styrelsen är övervägande manlig och ingen transperson finns representerad.

– Åsikten att styrelsen borde bestå av fler kvinnor och transpersoner delar jag verkligen, men det är till syvende och sist en fråga för årsmötet. Jag känner att den styrelse som valdes vid årsmötet är en mycket kompetent styrelse, och jag är övertygad om att vi kommer arbeta mycket bra tillsammans.

Hur styrelsen för dialog med alla delar av communityt är en av de frågor Peter Rimsby vill ta upp vid det första styrelsemötet. Han beskriver sig själv som lyhörd.

– I min roll som generalsekreterare för Svenska Brukshundsklubben lyssnar jag kontinuerligt in 70 000 medlemmar, med ungefär lika många åsikter.

Som besökare gjorde Peter Rimsby sitt första Pride vid Europride i Stockholm 1998.

– Sedan dess har det blivit fyra, fem stycken till. För mig är en bra Pridefestival en plattform där folk med olika intressen och från olika delar av communityt kan mötas.