.

I kväll slås portarna upp för Pride Kungsträdgården och just nu pågår förberedelserna för fullt bland utställare, volontärer och byggjobbare inför öppningen 18.00. Men det är inte hela parken som öppnar i kväll. Under måndagsinvigningen är det bara restaurangtälten som öppnar, alla andra slår upp sina tältdukar kl 14.00 imorgon tisdag.

Så vad händer i kväll då?
Jo, det blir invigningstalande med den transsexuelle mannen Thomas Beatie (världens första gravida man), och aktivisterna Anna Mohr och Kjell Rindar som var engagerade i frigörelseveckan under 70-talet.

Dessutom kommer ett knippe artister att uppträda under kvällen. Jonas Hedqvist inleder klockan 18 med att framföra den allra första Pridelåten I Am What I Am. Sen fortsätter det med Neo, som under kvällen gör både sin schlagerhit Human Frontier och Pridelåten Toxicated Love.
Miss Brandy har också en Pridelåt, Leather & Lace heter den, och den framför hon runt 19.50. Sen blir det som sagt Thomas Beatie runt 20.00, och efter det en hel del med komikern och programledaren Moa Svan.
Klockan 21 fortsätter artistuppträdandena med Blush, Ida Long, Sofia Rapp Johansson, Dark Ladies för att avslutas med amerikanske singer/songwriter-snyggingen Justin Utley och rockbandet Treadstone.

Kvällens värd är alltså P3:s Moa Svan som bjuder på ett par smakprov av kommande veckas exklusiva humorshow Pride Comedy.

QX tog också en titt på parken, består av utställartält på varsin långsida av parken och med restaurangtältet koncentrerade kring mitten av parken och nära stora scenen.