På torsdags öppnas Spring Pride för femte gången och Eskilstuna har rustad för en helg i regnbågens färger.
Festvalen, som i förhållande till stadens folkmängd säkert är landet största, har flera arrangemang som vana besökare känner igen. Det blir Pridehouse fredag och lördag med ett digert utbud av debatter och seminarier. På söndagen blir det Regnbågsmässa i Fors kyrka och det blir tält och prideshow på lördagen på Fristadstorget. Härifrån går också den uppsluppna Prideparaden för att avslutas på platsen framför Kloster kyrka.
Bland årets nyheter märks cykeldagen med ”regnbågsvarvet” på fredagen då Lili & Sussie efter en konsert vid 14 delar ut cykelhjälmar! På fredagskvällen blir det dessutom en stor nyhet för hela Eskilstuna: för första gången visas utomhusbio i stan, på Stadsmuseets gård. Passande nog, mitt under brinnande hbt-firande, så är det filmatiseringen av ABBA-showen Mama Mia som visas!
Vernissaget för Polismuseets turnerande utställning ”Bilder i beslag” sammanfaller med Spring Pride. Utställningen med Carl von Platens pin up-bilder på unga herrar från sekelskiftet (18-1900 tal) visas fram till slutet av augusti på Stadsmuseet.
På turné är även Sean och Magnus som man såklart älskar och det gör man söndag kväll på Eskilstuna Teater. Efter Spring Pride är deras nästa stopp HBTQ-Festivalen i Göteborg.
Lördag är såklart den stora dagen. Fristadstorget fylls med tält och en scen där Diamond Dogs och Pain Of Salvation uppträder liksom EU-minister Birgitta Ohlsson (fp) talar. Efter paraden är det dags att förbereda sig för kvällens fest på O’Learys Nightclub. Straight Up står på scen. Diamond Dogs DJar och från London har Per QX flugits in för att leverera ytterligare dansrytmer.
Programmet kan du ladda ner som PDF här eller så kan du se det i GayMap.

Spring Pride program som PDF