Till skillnad från förra årets årsmöte för Föreningen Stockholm Pride kunde de närvarande i år glädjas åt ett mycket positivt ekonomiskt resultat. De drygt 60 närvarande, varav representanter för bland annat RFSL, RFSL Ungdom, De Handikappades Riksförbund, Västerpartiet och SFQ-studenterna diskuterade bland annat en ny värdegrund för föreningen.
Samarbetspartner skall från nu ställa upp på att aktivt ta avstånd från rasism, sexism, homofobi och transfobi. En diskussion utbröt om en formulering med kravet på att ”solidarisera sig med andra som riskerar diskriminering och förtryck”. Efter diskussion lades det till att det gällde rörelser som ”i samma anda som Stockholm Pride” arbetar mot diskriminering och förtryck även för andra än hbtq-grupper. Vad detta innebär i parktiken överlåts åt kommande styrelse att avgöra.
Mötet ställde sig även bakom förslaget att lägga till queers i de grupper som festivalen utgår från. Sedan tidigare homo-bisexuella och transpersoner.
Avgående styrelsen presenterade även en ”budgetram” för årets festival där man för första gången inte kommer att ha entréavgift till årets motsvarighet till Pride Park som skall ligga i Kungsträdgården.
Efter samtal med potentiella restauratörer och med efter erfarenhet från tidigare år tror styrelsen att omkring 3 miljoner kan komma in från utställare och restauranger liksom från provision på alkoholförsäljning. Budgeten för sponsorerna beräknar man hamna på nära detsamma och olika former av entréintäkter hoppas man skall ge 700 000 kronor.
Från en intäktsbudget på drygt tio miljoner räknar man alltså i år med 6,6 miljoner.
Även kostnaderna räknar styrelsen med kommer att minska och i den budget som presenterades beräknas årets festival ge ett plus på 345 000 kronor.
Pär Wiktorsson omvaldes till ordförande och Petter Westerman tll kassör. Nya ledamöter i styrelsen är Katarina Nyström, Sofia Scherman, Katarina Loft, Elinore Lindén Strand och Andrés Esteche. Kvar i styrelsen sitter även Alex Fridunger och Niklas Borefors.
Festivalen hålls första veckan i augusti i år.

Stockholm Pride får ny sponsorraggare Pride vänder brakförlust till plus Temat klart för Stockholm Pride