Trots att arrangörerna av Prideparaden i Sankt Peterburg gett sex olika förslag på hur man skulle kunna gå paradvägen, beslöt stadsfullmäktige i onsdags att förbjuda genomförandet.
– Det är tekniskt möjligt att lämna in en överklagan mot beslutet men praktiskt omöjligt att få laga kraft innan lördag, kommenterade advokaten Dmitri Bratnev till GayRussia.ru.
Pridearrangören Maria Efremenkova från organisationen ”Jämställdhet” berättar att man sökt stöd för sitt evenemang från 13 EU-länder liksom Norge, USA, Kanada och Schweiz. Ingen har velat ge sitt stöd.
– Vi är extremt besvikna, säger hon till GayRussia.eu. Vi har inte begärt mer än vad samma ambassader gjort i Vilnius, Bukarest och Bratislava.

Efremenkov säger att man kommer att genomföra sin parad trots förbudet.
Ett arrangemang som fått tillstånd är det som ”Förenade Rysslands” ungdomsförbund planerar till stöd för ”traditionella familjevärderingar”. Ungdomsförbundet och partiet är det som leds av premiärminister Putin.
På lördag genomförs parader i Oslo men även i Saint Peterburg i USA.
Under ett antal år har så kallade Rainbow Flashmob-aktioner genomförts i Sankt Petersburg. Manifestationer för hbt-rättigheter där man inte i förväg bett om polistillstånd