Sanna Bråding har just kommit hem från perukaffären. Många ombyten är ett måste om man ska leda en gala, menar hon. Det är fredag och löning, men Sanna Bråding stannar hemma hela helgen.

– Jag tar det här sjukt seriöst. Jag ska bara fokusera på att skriva klart manus och repa, säger hon.

Först Idol – nu inviger du Pride. Uppköp eller nerköp?
– Det går ju inte att jämföra. Gala är alltid roligt, oavsett om det är ute eller inne. Pride är en skön småhysteriskt festival med en partyglad och förlåtande publik. Det är inte så pretentiöst, och jag gillar det.

Ditt jobb på måndag blir att underhålla publiken mellan alla scenakter. Vilken artist ser du mest fram emot?
– Jag tycker det är kul att de kör Michael Jackson-låtar. Särskilt Darin eftersom Michael Jackson är hans största idol. Och så älskar jag ett av de andra banden, som jag inte får säga vilket det är. Men det är en skön mix på artister.

Sanna Bråding är ingen nybörjare på Pride. Som kompis till Anders Olsson från P3 Homo, som i år kör fredagens 90-talsfest, har hon ofta flytit runt i vimlet. En gång blev hon uppdragen på scenen för att dansa swing.

– Det var när Blacknuss och Lutricia MacNeil spelade för två år sedan. Jag hade satt ihop en liten dans, men bara på skoj. Så plötsligt ropade de att jag skulle in på scen. Jag skrek att ”jag går inte ut!” men… äh, man fick gå ut och köra lite. Publiken var skön.

Om man vill festa med Sanna Bråding under Pride – var hittar man dig då?
– På måndag kväll spelar jag skivor på Debasers invigningsfest. Sen lär man hitta mig på 90’s festen på fredagen.

Ah, kommer du att spela valda scener ur Tre Kronor?
– Njae… fast man vet aldrig. Nåt lär jag hitta på.