Årets Copenhagen Pride samordnas med World OutGames, Lördag den 25 juli blir det stor öppningsfest på Rådhuspladsen för OutGames. Den plats där Pride-arrangörerna tidigare år haft sin Pride Square.
Copenhagen Pride tar sitt pick och pack och flyttar tält, barer och scener några kvarter ner mot idylliska Fredriksholms Kanal. Fullt program och dessutom ligger OutGames kvinnoområde placerat vid kanalen.
Pride Square öppnar scenprogrammet klockan 16.00 på lördagen med att presentera två av Danmarks hetaste DJs, Rosa Lux och Dj Dolk.
– Vi spelar nya tracks som vi är helt tokiga i men som vi inte lyckats få med på våra play lists när vi spelar på klubbar, berättar Simon Holk Witzansky som har DJ namnet Dolk.
Rosa Lux utlovar musik som går i tech-house, techno. disco-tech och baleric-stil. Så det blir ganranterat en svängig start på den danska Pride-veckan.
Varje dag fylls scenen med artister, allt från hårdrocksbandet Shotgun Revolution till RnB-artisterna Xénia & Maria
Vid den avslutande Prideshowen efter paraden den 1 augusti återvänder så Pride till Rådhusplatsen och gör en stor paradfest. QX har tidigare skrivit om showen som planeras och nyligen meddelades att rapparen IdaAida tillkommit bland artisterna.
– Homomiljön pekar i riktning mot att ta nya initiativ och att skapa en god stämning där man får lust att delta, säger IdaAida.
De som leder Prideshowen blir Stå-upkomikern Audrey Castañeda och TV-personligheten Dan Rachlin.
De två förväntas hålla i en show med en publik på över 50 000 personer.

Pride Square i QX GayMap Programmet presenteras på svenska, norska, danska, finska, tyska och engelska – klicka på flaggorna.

Schlager och Drag på Rådhuspladsen