Förra året var det SL som markerade sitt engagemang i Pride genom att låta alla innerstadens bussar flagga i regnbågens färger. I år kan man från nu se Regnbågsstreamers på alla Taxi Stockholms bilar.
Militären går i uniform, polis, tullen, brandmännen, Securitas vakter, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare.
På sportfronten har det dock hittills ”bara” varit HBT-idrottsföreningar som deltagit i paraden. I år är en stor del av dem nere i Köpenhamn med OutGames. Så vad passar då bättre än att två av stans största idrottsföreningar i år väljer att gå med i Pride-paraden?
– Som landets största klubb är det viktigt att signalera att vi står för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Vi går i bräschen och hoppas på att detta ska ge eko i övriga idrottssverige, säger AIKs ordförande Johan Strömberg i ett pressmeddelande från Stockholm Pride.
– För oss är det självklart att vi i Hammarby IF-familjen uppmanar våra föreningar att vara med. Detta för att visa att vi är en sammanslutning av föreningar som är öppna för alla och därmed manifestera alla människors lika värde och rättigheter. Vi hoppas på att detta kan leda till att avdramatisera denna fråga inom idrottsföreningar, säger Henrik Appelqvist, styrelseledamot Hammarby IF (Alliansföreningen).
Vem vet: ”Bajen, bärs och rakade bögar” blir kanske årets hetaste slogan!
Djurgården IF har skickat ut en inbjudan till sina 18 föreningar men har valt att inte delta med föreningens namn som avsändare.