Idag släppte Copenhagen Pride, som hålls samtidigt med World OutGames i Köpenhamn, två av de grupper som kommer att uppträda efter den förmodat rekordstora paraden den 1 augusti. Från Fredriksbergs rådhus till Köpenhamns, genom en stor del av staden kommer flera politiska partier gå med liksom bland annat HBTQ-föreningen Sabaah, för nya danskar och danskar med annan etnisk bakgrund än dansk, att gå på temat Ali Baba och de 40 homona. Trannylife bygger en vagn för transpersoner och alla barerna kommer delta med egna stora festekipage.

Sukkerchock

Väl framme vid rådhusplatsen kommer danska Melodifestival-gruppen Sukkerchock att uppträda.
– Det är en enorm ära att bli accepterad som en av akterna vid Copenhagen Pride, säger Inez Gavalinas Granda från gruppen. Det är ju ingen direkt hemlighet att homomiljön har känsla för vad som gäller när det gäller tidens hetaste trender och toner.
Sukkerchock kom på tredje plats i årets danska Melodifestival med låten Det’ det och de har sålt guld med titelsången till TV-serien Paradise, ”Hvor som helst – när som helst”.
En annan grupp som idag presenteras är norska Great Garlic Girls. Gruppen är för Norge vad After Dark är för Sverige.
– Köpenhamn är en fantastisk stad, säger de tre kraftfulla vitlökstjejerna. Vi har uppträtt i Köpenhamn flera gånger och har alltid haft positiva och trevliga upplevelser.
Garlic Girls, som består av Dean Erik Andersen, Jonny Nymoen och Terje Schrøder, lovar att uppträda med en internationellt präglad show.



Program för World OutGames/Copenhagen Pride i QX GayMap – listat på svenska, norska, danska, finska, tyska och engelska – fylls på efter vart

Ladda ner lågupplöst PDF med programmet för OutGames

ZMag-version av programmet för OutGames

Ladda ner programmet för Copenhagen Pride