Cleve Jones vid paraden i Utah

Utah Pride
Årets Grand Marshall för Pride-paraden i Salt Lake City var aids-aktivisten Cleve Jones. Jones är grundaren av NAMES-project som sedan 1985 har samlat in lapptäcken som minne över de som gått bort i aids. Vid sitt tal presenterade Clive nyheten att en nationell protestmarsch för hbt-rättigheter kommer att genomföras i Washington i oktober.

Xasandra i Sderot

Sderot Pride
Israelisk/palestinsk Pride-parad hölls i måndags vid Sapir college utanför Sderot i södra Israel nära Gaza. På bilden Xasandra. Landets största Pride-parad hålls i Tel Aviv den 12 juni. Den 18 juni hålls Pride-parad i Haifa och den 25 juni i Jerusalem.

Motdemonstration i Rumänien

Pride i Bukarest
I Rumäniens huvudstad Bukarest möttes Pride-firarna den 23 maj av motdemonstranter som bar skyltar med budskapet Nej till äktenskap och adoption för homosexuella och ”1 man + 1 man = degenererat ”par”. Motdemonstrationen organiserades av det nationalistiska partiet Ny höger. I Prideparaden deltog ca 300 personer, bland dem representanter från flera europeiska länder, inkluderat Storbritanniens ambassadör i Rumänien Robin Barnett. I motdemonstrationen uppges omkring 200 personer ha deltagit.

GayMaps Pride-listning